Hei siellä!

Hei, sinä siellä!

Some-kanavieni päivityksissä vilahtelevat luontokuvat, mökkisisustukset ja lampaat, mutta itse ”taustapiru” on jäänyt taka-alalle. Uusien nettisivujen myötä liene viimein aika kirjoittaa muutama sana itsestäni ja tilamme toiminnasta.

Olen Hanna, äiti, omenanviljelijä ja mökkivuokraaja. Opiskeluvuosien ja toimistohommien jälkeen muutimme Helsingistä takaisin kotiseudulleni Lohjalle. Nykyään Suurniemen tila on kotini ja työpaikkani. Työtehtävät vaihtelevat paljon vuodenaikojen mukaan ja arki on tiukasti kiinni luonnonrytmissä. Talvella, puiden leikkauksen aikaan, tunnen olevani enemmän omenanviljelijä, kun taas heinäkuussa ajatukset keskittyvät enemmän mökkivieraiden hyvinvointiin ja viihtymiseen. Työ ja arki limittyvät vahvasti keskenään, eikä eroa näiden välillä ole aina helppoa tehdä.

Sekä mökkivuokrauksessa ja omenanviljelyssä vahvuutemme on Lohjanjärvi ja sen mukanaan tuoma edullinen ilmasto. Säästymme useimmiten hurjimmilta pakkaslukemista ja järvi tarjoaa virkistystä niin hedelmäpuille kuin kesälomalaisillekin. ”Keskellä” järveä olemme kaukana isojen teiden melusta, mutta kuitenkin tunnin ajomatka päässä pääkaupunkiseudusta.

Nyt kevään ajatukset ja tekeminen ovat vielä vahvasti talviunestaan heräävässä omenatarhassa. Olen useammasta suusta kuullut kummastelua, miten omenanviljelijät saavat aikansa kulumaan talvella – totuus on jotain totaalisen toista! Jokainen puu leikataan talven aikana, jotta latvustot pysyvät ilmavina ja loppukesästä kypsyvät hedelmät saavat mahdollisimman paljon valoa. Toisaalta talvi tarjoaa aikaa uusien juttujen suunnittelulle ja kouluttautumiselle niin matkailun kuin viljelynkin saralla. Nyt on kuitenkin aika aloittaa kastelujärjestelmän huolto ja jäädä odottaa omenapuiden kukintaa!

Talkkari vesipumppuhommissa
Back To Top