Kalastus ja veneily

Kalastus ja veneily

Lohjanjärvi on Etelä-Suomen suurin järvi ja kuuluisa kuhavesi. Järvellä on monipuolinen kalakanta ja kesäaikana Lohjalla järjestään useampia kalastuskilpailuja. Mökeiltämme löytyy soutuvene, joten innokas kalastaja pääsee järvelle, vaikka heti mökillä päästyään. Innokkaimmat soutajat ovat käyneet päiväretkellä Päiväkummun kylpylähotellilla, jonne on vesitse 5 km matka. (POIS: ja tietä pitkin 26km matka.)

Kalastus on monelle Suurniemessä lomailevalle intohimo. Jos soutaminen ei riitä, voi mukaan ottaa oman sähköperämoottorin tai pienen moottoriveneen. Lohjalla on useampi ramppi veneenlaskuun ja korkeamman veden aikaan veneen voi laskea myös Suurniemestä. Sovi veneentuomisesta aina etukäteen, sillä vedenkorkeus vaikuttaa merkittävästi laskupaikkaamme.

Stressittömin ja helpoin tapa nauttia järvestä on varata kalastus- tai veneretki Lohjanjärvellä toimivilta kalastusoppailta. Heidän huomassaan homma hoituu kalastusluvista valmiisiin fileisiin asti. Reissun tavoitteeksi voi ottaa myös Kaljaasin ja muiden rantakahviloiden katsastamisen ja jättää vavat kokonaan matkasta!

Back To Top